E- TİCARETİN ÖNEMİ NEDİR?

Günümüzde online satış artık birçok firma tarafından kullanılan bir sistemdir. Bunun bir diğer adı da e-ticaret olarak geçmektedir. Büyük ya da küçük tüm firmalar artık e-ticaret ile cirolarını artırmak ve daha çok kitlelere ulaşmak istemektedir. Bu yolla daha fazla kitleye ulaşmak, oldukça kolaydır. Eğer normal bir mağazanız varsa bunun saatleri ve belli bir düzeni vardır. Ancak bu sistemde mağazanız 7/24 olarak çalışacaktır. Bu da anlık olarak müşterilere ulaşmanızı sağlıyor olacaktır. 

E-ticaret size ne kazandırır;

E-ticaret ile müşterilerinize daha fazla ürün sunma şansınız olur. 

Yer kiralama derdiniz ortadan kalkar ve kira gideriniz cebinizde kalır.

Vergisi, elektrik gideri, su gideri ve çalışan gideri gibi giderler, minimuma iner. 

Ürünler stoklarınızda bile olmadan e-ticaret ile satış yapabilirsiniz.

Global dünyada siz de söz sahibi olur ve daha fazla müşteriye hitap edersiniz.

7/24 açık bir mağazanız olur ve bu mağaza size az gider ile çok fazla gelir sağlar. 

Fazla çalışan ihtiyaç duymazsınız ve az elaman ile verimli çalışma elde edersiniz.

Hem sizin adınıza hem de müşterilerin adına oldukça yararlı bir süreçtir.

Satış e-ticaret ile nasıl yapılır;

Günümüzde artık tüm firmalar e-ticaret ile satışlarını sürdürmektedir. İnternet ortamında satış yapmak isteyenler bu süreçte neler ile karşılaşır ve ne gibi çözümler ile bunların üstesinde gelirler? Öncelikle e-ticaret sitesi kurdunuz ve bu süreçte neler ile karşılaşacaksınız size bunlardan kısaca bahsedelim;

Nelerle karşılaşırsınız;

Öncelikle e-ticaret üzerinden satış yapacağınız sektör ile ilgili bir depo kiralamalısınız. Depoda çalışırken adresleme sistemi ile çalışabilirsiniz. Bu sayede operasyon süreciniz daha hızlı olur. E-ticaret üzerinden satış yaptığınız siparişler size düştüğünde, öncelikle siparişte yer alan ürünler toplanır ve fatura basmadan önce sipariş bazında ürünler ayrıştırılır. Daha sonra fatura basarsınız ve paketlemeyi yaparak ilgili kargo firmasına, ürünleri teslim edersiniz. Bu süreçte en önemli detaylardan biri ürünler eğer kırılacak türden ise sağlamlık sağlayacak koruyucu sarf malzeme ile ürünlerin korunmasıdır. 

E-ticaret iadeleri ve değişimler nasıl olur;

Gönderdiğiniz siparişler olası kırılma, deforme olması ya da koşulsuz şartsız iade talebi ile geri geldiğinde, ürünler size faturaları ile birlikte gelmelidir. Gelen ürünler sistem üzerinden oluşturacağınız iade bölümü ile tek tek iade alınacak ya da değişim kaydı oluşturulacaktır. 

E- ticaretin önemi nedir;

Günümüzde e-ticaret hem firmalar açısından hem de müşteriler açısından oldukça karlı bir sistemdir. Müşteriler bu alanda istedikleri ürünlere daha uygun fiyattan ulaşırlarken, satıcılarda daha az maliyet ile ürünlerin satışını yapmaktadırlar. Daha fazla müşteriye ve kitleye ulaşmak beraberinde satıştaki ciroların da artmasına olanak tanır. Siz de firmanıza e-ticaret ile değer katabilir, satışlarınızı bu şekilde katlayabilirsiniz. Giderlerinizin azalacağı bu satış stratejileri ile fazla müşteriye ulaşarak marka değerinizi yükseltirsiniz. Online satış mağazaları, doğru stratejiler ile hareket edildiğinde büyük firmalar kadar büyük değerlere sahip olabilirler. Gerek sosyal ortamlarda, gerekse reklamlar ile siz de müşterilere kolayca ulaşabilirsiniz.

E-ticaret firma değerini nasıl artırır;

Müşteriye bir şekilde ulaştınız ve ulaştığınız müşterilere karşı yanlış ürün gönderimi, değişimde zorluk çıkarma ya da iadelerde zorluk çıkarma gibi olaylarla karşılaştınız. Bu olayların hepsi, firmalar için negatif bir durumdur. Ancak siz müşterileri zorlamaz ve onlara engeller çıkarmazsanız, sizden yine alışveriş yapacaklardır. Unutmayın bir müşteri memnuniyeti belki size beraberinde onlarca müşteri getirebilir. Bunun için sizler mutlaka müşterilere en hızlı şekilde geri dönüşler yapın ve onları memnun edin. Sadece bu şekil de bile müşteri potansiyelinizi artıracaksınız.